mesqueresponsables

20 de març de 2013, primer Dia Internacional de la Felicitat

Aquest 20 de març es celebra per primera vegada el Dia Internacional de la Felicitat. La proposta per fixar un dia al calendari on commemorar valors lligats amb la felicitat i el benestar arreu del món va néixer el passat 12 de juny de 2012 per iniciativa del primer ministre de Bhutan, Jigme Thinley. L’Assemblea General de les Nacions Unides va decretar així a la resolució 66/281 la seva commemoració el 20 de març.

Font: Nacions Unides
Font: Nacions Unides

Segons va apuntar durant aquesta reunió el Secretari General de l'ONU, Ban Ki-Moon, “el món necessita un nou paradigma econòmic que reconegui la paritat dels tres pilars del desenvolupament sostenible (social, econòmic i mediambiental)”, perquè “junts defensen la nostra felicitat global”.

L’objectiu de la celebració d’aquest dia és fomentar que tots els Estats Membres, les organitzacions nacionals, regionals i internacionals, la societat civil i les persones, puguin promoure activitats, especialment a l’àmbit de l’educació, per reconèixer la rellevància de la felicitat i el benestar com aspiracions universals dels éssers humans i la importància de la seva inclusió a les polítiques dels governs dels diferents països.

“En aquest primer Dia Internacional de la Felicitat, enfortim el nostre compromís amb el desenvolupament humà inclusiu i sostenible i reafirmem la nostra promesa d’ajudar als altres. Obrar pel ben comú també ens enriqueix. La compassió fomenta la felicitat i ens ajudarà a construir el futur que volem”. - Missatge del Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-Moon. 20 de març de 2013, Dia Internacional de la Felicitat .

A tot el món, les persones aspirem a viure feliçment una vida plena, lliure de necessitats i temors. No obstant, el benestar material bàsic encara és difícil d’assolir per moltes persones que viuen en situacions de pobresa extrema. L’amenaça constant de les crisis socials i econòmiques, la violència, la delinqüència o la degradació del medi ambient són factors que influeixen negativament en la consecució de la felicitat de les persones.