mesqueresponsables

Les empreses segueixen sense complir la quota pel que fa a la contractació de persones amb discapacitats

El gerent del Fòrum de Contractació Pública Socialment Responsable, Javier Blanco, assegura que el 84% de les empreses de més de 50 empleats obligades a complir amb el 2% de contractació de persones amb discapacitat no ho compleixen, de manera que només el 16% sí que ho fa. En aquesta línia, compara la normativa espanyola amb la legislació de referència a Europa, que té quotes del 4%, i no té el límit en les empreses de més de 50 empleats, sinó en més de 25 empleats.

Barcelona destina més monitors de suport perquè els infants amb discapacitats puguin gaudir de les activitats d'estiu municipals

La campanya de vacances d'estiu és un programa municipal que cada any ofereix als infants i adolescents de Barcelona d'entre 1 i 17 anys una oferta àmplia i variada d'activitats educatives i engrescadores per gaudir del període de vacances: més de 200.000 places a triar entre totes les edats i diferents entorns.

El projecte Worklink fomenta la integració laboral de les persones discapacitades

El projecte WorkLink, impulsat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, neix amb l'objectiu de reconèixer l'experiència laboral de persones amb discapacitat per tal facilitar la seva integració laboral, i augmentar les seves oportunitats per accedir al món del treball. 

El XXII Congrés EBEN conjuga l'ètica, les emocions i l'economia

 

La Danone Nations Cup es consolida com un torneig esportiu integrador on tots els nens i nenes hi tenen cabuda

 
La Danone Nations Cup, la major competició mundial de futbol aleví del món, s'ha consolidat com un torneig esportiu integrador, no només per escampar i fomentar els valors com el companyerisme i uns hàbits de vida saludables sinó també per tenir en compte als nens i nenes amb tota mena de discapacitats. Unes característiques que el compromís social de Danone sempre té presents en totes les activitats que organitza. 
 

S'acosta la setmana de la responsabilitat social!

La cinquena edició de la Setmana de la responsabilitat social de Catalunya d'enguany s'acosta i aspira a convertir-se en el punt de trobada per a tots aquells que volen conèixer, participar i difondre la Responsabilitat Social. La cita serà del 7 al 12 de juliol de 2014, i comptarà amb la presència de petites i gran empreses, institucions i entitats, a banda de tots els ciutadans i ciutadanes sensibles amb la Responsabilitat social que vulguin formar part de la convocatòria.

Les empreses més ètiques del món

Aquest mes de març, l’Ethisphere Institute, un centre independent d’investigació que promou les millors practiques en ètica corporativa, ha anunciat els “The World’s Most Ethical” (WME). Aquests premis reconeixen la tasca de les empreses que, més enllà de fer declaracions sobre com fer negocis èticament, tradueixen les paraules en accions tangibles.

Aprendre a mirar la diversitat

Tots som diferents i tenim alguna disminució. Aquest és el tiular de 'La Contra' de La Vanguardia del passat dia 7 de febrer (pàgina adjunta al final de l'article).