Pedalejant per un model inclusiu

Avui volem presentar-vos l’Ismael García, un clar exemple de solidaritat, superació i lluita per a la integració social de les persones amb discapacitat. A continuació copiem la carta que ens ha fet arribar. Necessita el suport del màxim de gent possible. Gràcies i molta força, Ismael!

"Camí de Santiago Català -1000 km- en bici adaptada per una causa solidària. Tu pots fer-ho possible entrant aquí i pressionant el botó 'Impulsa'.

Sóc l'Ismael García Fernández, nascut l'any 1975. A pesar que des del naixement forma http://www.viagrabelgiquefr.com/ part de la meva idiosincràsia una discapacitat física valorada en un 80% amb ajudes tècniques i convenciment personal, aquesta no m'ha impedit desenvolupar una vida estàndard. Més aviat, jo diria, m'ha ajudat a potenciar altres aspectes.

Fins als quinze anys havia anat en bicicleta amb rodes petites però, a partir d'aquell moment, la meva altura deixava de fer-ho tècnicament viable, cosa que va fer que abandonés aquesta afició. En els últims anys de la meva vida, un procés de creixement personal, m'ha portat a descobrir el meu propòsit de vida, a connectar amb les meves passions i a posar energia en com fer-les realitat. Una d'elles és la bicicleta, l'altra escriure.

Fa cosa de dos anys vaig començar un curs de narrativa a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barceloní del qual a l'octubre començaré l'últim curs. Així mateix, en la cerca de com fer viable passions que havia deixat com a impossible, fa un any que vaig descobrir els trickers, i com aquestes bicicletes, fent alguna adaptació, em permetien tornar a practicar el ciclisme

Vaig començar a fer algunes sortides per vies verdes amb Àreadaptada Associació, a l'agost del 2012 vaig fer una ruta per Alemanya de 270 km  en 4 dies -el meu primer repte fort- i al maig de 2013 vaig participar en la TITANT DESERT 2013, amb l'objectiu de fer l'última etapa -fer-la tota era inviable per les dunes, que requerien baixar de la bicicleta i carregar-la a l'espatlla per passar-les-. Vaig dedicar la carrera a la captació de recursos per a l'associació ASDENT, dedicada a la investigació de la malaltia de dent.

La participació a la TITANT DESERT em va requerir una preparació física a l'altura, per la qual vaig comptar amb el suport del Complex Municipal d'Esports de Sant Feliu de Llobregat, mitjançant el seu equip de preparadors físics. Destacar el treball que vam fer amb el qual s'acabarà convertint en el meu entrenador personal, Christian Méndez, especialitzat en la preparació de persones a diversitat funcional per a reptes esportius.

Així mateix vaig comptar amb la col·laboració i patrocini d'Àrea adaptada Associació, GAES, Gobiidae, SprintBike  i Fitlene.

La noticia va tenir un cert ressò mediàtic i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat em  va concedir un premi el mèrit esportiu 2013.

Ara vull presentar-vos el meu repte solidari per al proper any. L’he titulat "Pedalejant per un model inclusiu" i es tracta de fer el camí de Santiago Català -1.000 km- amb bicicleta i en un mes. Amb aquesta gesta vull engegar una campanya de sensibilització per a la inclusió de les persones amb diversitat funcional com a persones amb capacitats i amb el dret i deure aportar valor a la societat. Compto amb la col·laboració de la Federació Ecom.

En el següent enllaç: http://xn--persiguetussueos-kub.com/becas_proyectos/227/, trobaràs una petita descripció del projecte, un PDF adjunt amb tota la formulació i un botó en el costat esquerre que diu "Impulsa".

Com pots veure tot això està a la pàgina de GAES , doncs he presentat el projecte al concurs de beques esportives que cada any convoca aquesta empresa. Passaran a la final del procés de selecció aquells projectes que més "Impulsa" hagin rebut durant aquest mes.

Aquesta carrera de canvi de paradigmes i concepció antropològica -la inclusió real per a mi passa per aquí- , no puc fer-la sol. L'hem de fer tots junts, trencant els nostres propis estereotips individuals i col·lectius . Per això vull convidar-vos a fer aquesta carrera amb mi, de moment amb dues accions molt simbòliques i fàcils:

1 . - Fent clic en el botó "Impulsa" que teniu en l'enllaç http://xn--persiguetussueos-kub.com/becas_proyectos/227/.

2 . - Convidant al que consideri a fer el mateix, compartint aquest post a la teva xarxes socials.

Tenim poc temps i ens juguem molt.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració i entusiasme".

Ismael García Fernández

A la següent pàgina de Facebook podeu veure  la trajectòria de l'Ismael com a  esportista: https://www.facebook.com/ismaelenbici.