mesqueresponsables

Barcelona destina més monitors de suport perquè els infants amb discapacitats puguin gaudir de les activitats d'estiu municipals

La campanya de vacances d'estiu és un programa municipal que cada any ofereix als infants i adolescents de Barcelona d'entre 1 i 17 anys una oferta àmplia i variada d'activitats educatives i engrescadores per gaudir del període de vacances: més de 200.000 places a triar entre totes les edats i diferents entorns.

Des de l'IMD, es vetlla perquè els nens i nenes amb discapacitat també puguin participar de les activitats mitjançant monitors de suport que permeten a les entitats organitzadores poder comptar amb infants amb necessitats especials.

En aquest sentit, des de l'Institut es realitzen totes les gestions per permetre la incorporació dels monitors a les diferents activitats, se subvenciona el cost del servei i s'ofereix formació als joves que s'incorporen.

Aquest suport, que s'ofereix any rere any, enguany s'ha incrementat per permetre la incorporació de més infants a les activitats. Així, un 13 % més d'infants amb necessitats especials que l'any passat poden gaudir aquest estiu de diferents activitats de l'oferta de la campanya. Per aconseguir-ho, el pressupost s'ha incrementat en un 34 % i s'ha ofert formació a 109 monitors de suport a través de mòduls de cinc hores i a 3 monitors de ludoteques municipals a través d'un mòdul de 16 hores.

La campanya de vacances està coordinada per l'Ajuntament de Barcelona, que aplega les diferents iniciatives de les associacions i organitzacions que treballen en el sector del lleure educatiu a la ciutat mitjançant un procés d'homologació que assegura una oferta variada i amb una bona relació qualitat-preu. També ofereix suport econòmic i de recursos humans a aquelles famílies i infants que per motius econòmics necessiten especial atenció per accedir a les activitats.

Mitjançant les diferents activitats de l'educació en el lleure, socioculturals o esportives, es transmeten els valors de la convivència, la companyonia i el respecte a l'entorn, es gaudeix del temps de vacances d'una forma divertida i segura i s'afavoreix la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies.