mesqueresponsables

El XXII Congrés EBEN conjuga l'ètica, les emocions i l'economia

 

Com organitzar l'ètica, les emocions i l'economia a les empreses, institucions i organitzacions diverses ha estat el tema tractat al XXII Congrés EBEN-Espanya organitzat per la Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL)  i la Càtedra Ethos-URL. Celebrat el 19 i 20 de juny a l'audidori de la facultat de comunicació de la URL, el congrés ha comptat amb la participació de Joan Fontrodona, president d'EBEN-Espanya -branca espanyola de l'European BUsiness Ethics Network (EBEN)-, Francesc Torralba, director de la Càtedra ETHOS-URL, Maite Fandos, tinent d'alcalde de Qualitat de VIda de l'Ajuntament de Barcelona, i Josep Maria Garrell, rector de la URL, entre altres.

 

Joan Fontrodona va destacar que és important que l'ètica sàpiga com optimitzar la relació de l'economia i les emocions, i que la complexitat en les organitzacions no se soluciona posant més racionalitat econòmica. Per la seva banda, Francesc Torralba va remarcar que cal que els professors  d'ètica aplicada pensin com organitzar les tres "E" (ètica, emocions i economia) a les organitzacions, i va apuntar la importància de tenir present que les persones són el principal agent de les organitzacions, i que quan aquestes governen èticament les emocions la gestió és més fàcil. 

 

Les polítiques socials i la inversió social són dues bones pràctiques que contemplen l'ètica en la gestió, dues pràctiques que segons va explicar Maite Fandos l'Ajuntament de Barcelona ja porta a terme. Finalment el rector de la URL va remarcar que el compromís de la Universitat amb l'ètica és una inversió de veritat i no una estratègia de maquillatge, i que per això des de la URL es vetlla perquè els plans d'estudi incloguin temes d'ètica aplicada. En relació a la RSU (Responsabilitat de les Universitats cap a la Societat), Josep Maria Garrell va insistir en estudiar com ha estat la RSU durant la crisi i que es pot fer en el futur. 

 

Més informació sobre les conclusions del XXII Congrés EBEN-España a:  http://www.url.edu/ethos/eben/notasdeprensa_cronicaXXIIcongresoEbenEspana.php

 

 
 

També et recomanem

  • Bones pràctiques
  • Igualtat
  • Inserció laboral
  • Medi ambient
  • Responsabilitat Social
  • RSE
  • sostenibilitat