mesqueresponsables

Les empreses segueixen sense complir la quota pel que fa a la contractació de persones amb discapacitats

El gerent del Fòrum de Contractació Pública Socialment Responsable, Javier Blanco, assegura que el 84% de les empreses de més de 50 empleats obligades a complir amb el 2% de contractació de persones amb discapacitat no ho compleixen, de manera que només el 16% sí que ho fa. En aquesta línia, compara la normativa espanyola amb la legislació de referència a Europa, que té quotes del 4%, i no té el límit en les empreses de més de 50 empleats, sinó en més de 25 empleats.

 

Així ho assenyala en una entrevista publicada al número 132 del diari 'cermi.es setmanal', òrgan d'expressió del Comitè Espanyol d'Entitats de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI). 
 
Sobre l'evolució del Fòrum de Contractació Pública Socialment Responsable des que es va crear el 2010, Blanco assegura que el Fòrum neix amb l'objectiu de promoure les clàusules socials en la contractació pública, perquè la Llei de Contractes del sector Públic de 2007 preveia les clàusules socials com una possibilitat, no com una cosa obligatòria.
 
Llegeix l'article complet a la revista COMPROMISO RSE