mesqueresponsables

Es presenta respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya

Davant de cent-cinquanta persones representants d'un centenar d'empreses, ha tingut lloc la presentació pública de respon.cat, una iniciativa empresarial que pretén implicar les empreses més compromeses amb la societat, amb l’objectiu de promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social (RSE) a Catalunya.

Adéu a la LISMI

Ha entrat en vigor del Real Decret Legislatiu 1/2013 (RDL 1/2013), pel qual s'aprova el text de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social. D’aquesta manera, l'Estat espanyol dóna per finalitzada la llarga trajectòria de la Llei 13/1982 d'integració social de les persones amb discapacitat (LISMI).

Barcelona Magic Line. Més que una marxa popular!

7 turons, 7 causes solidàries

La Barcelona Magic Line és una marxa solidària i no competitiva que recorrerà set turons emblemàtics de Barcelona el 2 de març de 2014.

Torna la Fira de Nadal d’Economia Social

Empreses, entitats i Centres Especials de Treball que formen part de la Xarxa d'Economia Social de Barcelona exposen els seus productes del divendres 13 fins al diumenge 22 de desembre als Jardinets de Gràcia.

Aquest Nadal, fes les teves compres al Mercat Social

El Mercat Social és una plataforma comercial en línia que permet comprar productes i serveis d’entitats socials.

Setmana Europea de la prevenció de residus

Del 16 al 24 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus ('EWWR' ), una iniciativa que promou la implementació d'accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus durant una setmana. Les accions implementades durant la 'EWWR' es regeixen per les "3 R": Reduir els residus, reutilitzar els productes, reciclar el material.

Jornada RScat: El paper de les Administracions Públiques en la gestió de la RS

Aquest passat dimecres, 6 de novembre, l’equip de MésQue Televisió i Masque Iniciativas vam tenir ocasió d’assistir a la jornada organitzada per RScat sobre “El paper de les Administracions Públiques en la gestió de la Responsabilitat Social”, que ens va p

Projecte Tàndem / Marketplace social: 13 de desembre a Sant Cugat del Vallès

El proper 13 de desembre tindrà lloc el Marketplace ambiental territorial a ESADECREAPOLIS (Sant Cugat del Vallès), emmarcat dins el projecte Tàndem i organitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i el Club EMAS La jornada estarà destinada a afavorir el contacte i les relacions entre les entitats del tercer sector ambiental i les empreses, facilitar la presentació de projectes i iniciatives que puguin ser d’interès comú, facilitar els contactes personals entre els representants de les entitats i els empresaris i/o responsables ambientals o de Responsabilitat Social Corporativa, promoure la creació conjunta de projectes i iniciatives entre empreses i entitats, i promoure entre les empreses la participació i el suport als projectes de les entitats com un element per desenvolupar i implantar la seva política d’RSC. En el primer marketplace, celebrat a Tarragona el passat 18 d'octubre, s’hi van aplegar més de 100 persones, de 36 empreses i 29 entitats ambientals.

Podeu trobar més informació sobre com participar en el marketplace de Sant Cugat del Vallès al web de Tàndem.

Fes-te voluntari del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya

Més de 10.000 persones ja s’han donat d’alta com a voluntàries per al Gran Recapte des de la crida feta pel Banc dels Aliments el passat 26 de setembre. Tot i aquest èxit de convocatòria, l’increment dels punts de recollida d’enguany requereix d’un nombre més gran de voluntaris, i la tasca d’aconseguir els 5.000 restants continua.

Torna a Barcelona el festival solidari Twestival

El proper 24 d'octubre torna el Twestival a Barcelona, l'esdeveniment benèfic organitzat per voluntaris a centenars de ciutats al voltant del món i que es val de les xarxes socials per connectar la comunitat online i reunir-la en una vetllada offline a favor d'una bona causa.